*

elinakeranen Elämä on kurkkudirektiivi

Broileri-osaaja

Tapio Oksanen toivoo kirjoituksessaan eduskuntaan lisää maalaisjärkeä. Muutenkin blogidynastian lempisana on poliittinen broileri. Millaisia taitoja poliitikolla pitäisi olla?

 

Minulla on muutama ehdotus:

- Ulkopolitiikan johtoon lastentarhaopettajan koulutus. Jos osaa sovitella kahden nelivuotiaan kiistan samasta lelusta, on eittämättömän pätevä ottamaan kantaa puolustuspolitiikkaan ja kansainväliseen yhteistyöhön.

- Veroista päättämään joku maitokarjan kasvattaja. Mitä eroa on lypsämisellä ja lypsämisellä?

- Perustuslakivaliokuntaan ryhmä kosmetologeja. Lakeja ei kuitenkaan kovin paljon muuteta niin kyllä se riittää jos vähän sieltä täällä somistellaan.

- Tasa-arvokysymyksistä päättämään ärrän myyjiä. Palveluala antaa laajan perspektiivin ihmisoikeuskysymyksiin.

- Sosiaaliturvasta voi laittaa päättämään miten monta kokkia tahansa, ei siitä voi tulla yhtään huonompi soppa kuin se on jo nyt.

- Kaavoituksesta ja kuntapolitiikasta päättämään sellaisia jotka osaavat rakentaa korsun ja laavun. Mitä siinä muka muuta tarvitsisi tietää?

- Talouspolitiikkaan pari metsuria. Pankit, arvopaperimarkkinat, elinkeinotoiminta ja kaikki halki poikki ja pinoon.

- Kulttuuri, taiteet, tieteet ja tutkimus voitaisiin sälyttää jonkun siivoojan harteille. Tulisi edes jotain järjestystä siihenkin sekasotkuun.

- Rekkakuskien ammattiosaaminen liittyy hyvin vahvasti viestintäteknologian kehittämiseen. Eivätkö liikenne ja tietoliikenne ole melkein sama asia?

-Puhemieheksi puhelinmyyjä. Kummassakin on tärkeintä puhuminen.

 

On olemassa osaamista ja osaamista. Eri tehtäviin tarvitaan erilaista osaamista. Osaaminen ei kuitenkaan sulje pois toista osaamista.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

Kai Koikkalainen

Tapio luetteli myös liudan taitoja joita hänen mielestään kansanedustajan olisi hyvä osata, kuten vaihtaa öljyt ruohonleikkuriin tai vaihtaa saunanoven.

Minun mielestäni nuo eivät ole kovin tärkeitä taitoja kansanedustajille. Mutta, Tietotekniikan hallinta, suullinen ja kirjallinen ulosanti, kyky toimia ryhmässä (ei erakko) olisivat.

Tottakai alansa erikoistietämyksestä on aina apua ja sitä kuuluu pitää arvossaan.

Olihan meillä Tapionkin mainitsemien alojen osaaja eduskunnassa Juha Mieto.

Markku Talikka

Mieto on pohjalaisen verbaali-ilmaisun huippuosaaja.
Mihnä, kuhna...

Käyttäjän VilleKarppinen kuva
Ville Karppinen

Miksi taas nuo mainitsemasi asiat olisivat yhtään sen parempia? Eiköhän se riitä jos avustaja osaa käyttää tietokonetta. Ulosannillakaan ei ole niin väliä, kunhan perimmäinen ajatus on hyvä ja tuo ryhmässä toimiminenhan on oikeastaan kritisoiduin aihe eduskunnassa (lue: puoluekuri).

Elinalta jäi nyt kertomatta, että minkälaisia ihmisiä hän politiikkaan haluaa, jos ei maalaisjärjellä varustetut kelpaa?

Käyttäjän elinakeranen kuva
Elina Keränen

En väitä etteikö maalaisjärjellä varustetut kelpaisi kunhan on muutakin osaamista, mutta minusta on hölmöä väittää että osatakseen päättää vaikkapa maataloustuista, pitäisi muka osata lypsää lehmä. Mikä ilmeisesti oli Tapion ajatus.

Heikki Knookala

samoin myös naiset pois kaikista päättävistä viroista:)

Käyttäjän VilleKarppinen kuva
Ville Karppinen

Mainittakoon vielä että hyvä puhelinmyyjähän kuvaakin erinomaisesti joitakin poliitikkoja. Tärkeintä ei ole itse asia ja se, että asiasta joutuu tavalla tai toisella maksamaan, vaan se että saadaan asian hyödyllisyys perusteltua "uhrille" siten, että ostaja luulee hyötyneensä kaupasta.

Kai Koikkalainen

Kyllä se maalaiskjärki on melkein sama kuin tyhmä.

Sama kuin "kädenjälki" jossain juostenkustussa muuraushommassa.

Hakkarainenhan on oikein hyvä esimerkki tälläisestä maalaisjärjellä varustetusta saunanovenvaihtajasta, hyvä mies omassa hommassaan, mutta ei kansanedustajana.

tapio oksanen

En minä poissulkenut akateemista osaamista. Minä käytän itsestäni nimitystä "puhelinmyyjä". Se on kunnianosoitus kaikille niille raatajille, jotka Suomea pitävät pystyssä. Voisin myös sanoa olevani yritysjohdon konsultti ja valmentaja, joka siis tuo leivän meidän perheeseen. Työ kuitenkin lähtee siitä ensimmäisestä puhelinkontaktista ja siksi käytän itsestäni sanaa puhelinmyyjä.

Kyseenalaistin sitä, että maamme toimitusjohtajat (kansanedustajat) ovat mielestäni fakkiutuneet konsensukseen. Pintapuolisesti kinataan pikkuasioista, mutta todellisuudessa ei ole todellisuuteen koskaan ollut kontaktia (siis osalalla).

Peräänkuullutin Pekka Siikalan kaltaisia älykköjä, joilla on kyky ilmaista, kirjoittaa ja ymmärtää, mistä raha tulee Suomalaisille. Se nimittäin tulee kaupasta. Ei välttämättä hevoskaupasta, mutta kauppa on aina kauppa.

Suomi elää kaupalla, kuten joka ikinen maa tässä pallossa, sitä on turha kiistää. Mitä paremmin myymme, sitä paremmin voimme. Nämä myyntimiehet ovat halveksittuja shakaaleja, vaikka tuovat ruoan jokaisen kansanedustajan pöytään.

Olkaa kansanedustajia, virkamiehiä tai opettajia. Loppupelissä kauppias se teidät elättää. Juttu on näin.

Ilkka Järvelä

Kansa on taas kerran äänestänyt väärin.

Riittäisi että meillä olisi kaksi kansanedustajaa, Oksanen ja Siikala, toinen johtaisi puhetta ja toinen puhuisi ja välillä Oksala ja Siikanen vaihtaisivat roolejaan.

Näin on.

seppo kirnu

(alkuun erillinen ehdotus) Naiset poliiseiksi:

-loppuu se uhoilu kun kerran ottaa 'lähdöt' ninjakissalta, tai näkee sen sivusta. Lisäksi pehmeä psykologinen temppu pehmentää 'pehmeät jänikset'.Univormut iloisemmiksi (värikkäiksi) Hormooneilla pumpatut miesmiehet vaan aiheuttavat aggression nousua.

Ulkopolitiikkaan mad ventures-tyylisiä reppureissaja:

-kun kerran jää thaimaan rajalla ongelmiin 0,00001 g hasista sandaalin pohjassa kiinni, setvii itsensä ulos kopista ja vielä saa vitsillä poliisipäällikön sähköpostiosoitteen, niin selviää monesta muustakin helpohkosti.

Sosiaaliturvaan pitkäaikaistyötön:

Vähillä tulee toimeen, mutta tietää kuinka ankeaa on.

Kulttuuriin, taiteeseen ja musiikkiin 20 vuotta hernekeitolla elänyt, MUTTA LUONNONLAHJAKAS adhd-tapaus:

Joukkueurheilijat menkööt pelaamaan jotain mikä muutenkin täyttää heidän päänsä elämässä.Jalitsua, jäkistä tai vaikka pesistä. Hoitakoot kulttuurin joku luovaksi SYNTYNYT, EI siihen iskostettu robotti.

Talouspolitiikkaan suomen kitsain henkilö:

Mielellään joku 5000 hehtaaria metsää omistava 61 vuotias ukkeli, joka huuhtoo kuitenkin sisävessansa ulkonta kannetulla sadevedellä -ettei kaivon vesipumppu kulu.

Kaavoitushommiin elämäntapavalinnan tehnyt arkkitehti-kulkuri jolla ei ole kotia.

Jne. juu.